Zdjęcie burgera jest tylko przykładowe – Twój wegeburger może wyglądać inaczej!Burgery ryżowo-szpinakowe
Składniki potrawy
Wskazówki
1.
Szpinak rozmrażamy i mieszamy z płatkami owsianymi – taką mieszankę pozostawiamy aby płatki dobrze nasiąknęły.
2.
W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie oraz drobno kroimy orzechy nerkowca.
3.
Kiedy ryż będzie gotowy, dodajemy szpinakową papkę, pokrojone orzechy i wszystkie wymienione przyprawy.
4.
Czekamy aż masa nieco wystygnie i wtedy zaczynamy formowanie burgerów.
5.
Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju przez 3-5 minut z każdej strony.
6.
Jesli ktoś nie toleruje tłuszczu to można burgery również włożyć do piekarnika i piec w 180 st.C po 15 minut z każdej strony.
7.
Tak przygotowane kotleciki wkładamy w dowolną bułkę, ozdabiamy warzywami jakie mamy do dyspozycji (pomidor, ogórek, sałata itp.) i nasza potrawa jest już pysznie gotowa.
8.
Smacznego!
© wegeburger.pl. All rights reserved. Restaurante Theme