1. | 5 jajek gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy jeszcze ciepłe i cieramy na drobnej tarce. |
2. | Dodajemy drobno starty ser żółty, obrany i zmielony ząbek czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz surowe jajko. |
3. | Całoć dokładnie mieszamy a na koniec doprawiamy masę do smaku solą i czarnym pieprzem. Dodajemy ok. 2 łyżki bułki tartej (w zależnoci od gęstoci masy) i całoć wyrabiamy na jednolitą masę. |
4. | Z masy formujemy w dłoniach 5 płaskich burgerów. |
5. | Obtaczamy je dokładnie w bułce tartej i smażymy na niedużej iloci rozgrzanego oleju ze wszystkich stron. |
6. | Tak przygotowanego burgera wkłšdamy do rozciętej bułki, stroimy sałatą, ogórkiem, pomidorkiem, cebulš i czym sobie jeszcze wymarzymy |
7. | Smacznego! |
Zdjęcie burgera jest tylko przykładowe – Twój wegeburger może wyglądać inaczej!
Powered by GetMeCooking
© wegeburger.pl. All rights reserved. Restaurante Theme