1. | Kalafior przygotowujemy do ugotowania. |
2. | Obieramy usuwając licie i twarde łodygi, kawałkujemy na cząstki i wrzucamy do gotującej się lekko osolonej wody. |
3. | Gotujemy na małym ogniu aż kalafior zmięknie - ok. 10-12 minut. |
4. | Po ugotowaniu kalafiora odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. |
5. | Gdy będzie już letni, wrzucamy go do dużej miski i rozgniatamy widelcem jak puree. |
6. | Nie musi to być bardzo dokładnie zrobione, ważne żeby masa była klejšca i dawała się formować. |
7. | W tym celu można dodać 1 jajko i dosypać do masy trochę tartej bułki co nada masie plastycznoci. |
8. | Burgery obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. |
9. | Gdy lekko się zarumieniš odwracamy na drugš sronę. |
10. | Burger już gotowy! |
11. | Pozostaje nam tradycyjnie włošzyć go do przygotowanej wczeniej bułki, do tego dodać lić sałaty, kawałek pomidora lub ogórka, cebulę. Możemy polać całoć ketchupem. Jeli kto lubi i może, może dodać też plasterek sera. |
12. | Smacznego! |
Zdjęcie burgera jest tylko przykładowe – Twój wegeburger może wyglądać inaczej!
Powered by GetMeCooking
© wegeburger.pl. All rights reserved. Restaurante Theme