1. | Ciecierzycę, cebulę, chleb, czosnek, kurkumę papryczki chili i siekaną kolendrę zmiksować, wymieszać i doprawić do smaku. |
2. | Z otrzymanej masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego lub nieco większe. |
3. | Jajko roztrzepać i wlać do miski, tartą bułkę wsypać na talerz. |
4. | Przygotowane kulki obtoczyć w jajku a następnie bułce tartej. |
5. | Na patelni rozgrzać olej, tak aby po włożeniu do niej kulki była ona częściowo zanużona w oleju. |
6. | Po kolei włożyć kulki do oleju, po ok. 30 sek. gdy zbrązowieją, przełożyć je na drugą stronę. |
7. | Kulki wyjąć i osuszyć na papierowym ręczniku. |
8. | Tak przygotowane kuli falafela włożyć do burgera, udekorować sałatą lub świeżymi warzywami. |
9. | Smacznego! |
Zdjęcie burgera jest tylko przykładowe – Twój wegeburger może wyglądać inaczej!
Powered by GetMeCooking
© wegeburger.pl. All rights reserved. Restaurante Theme